Vad du kommer att få göra

I den här rollen kommer ditt huvudfokus vara att hjälpa andra med allehanda vardagsproblem som kan röra allt från enklare applikationssupport till mer avancerad felsökning. I lugnare perioder kommer du också ha andra arbetsuppgifter relaterade till våra ordinarie utvecklings- och underhållsprojekt. Dessutom roddar vi:

· Drift och övervakning, proaktivt jobb för att se till att det som ska funka funkar.

· Automatisering och self service, nödvändigt för att hinna med, för att ge användarna kontroll och för att vi ska slippa tråkiga rutinuppgifter.

· Nätverk och säkerhet – att säkra tillgångar och agera på potentiella incidenter.

Vi jobbar i en modern hybridmiljö där vi värderar mobilitet, säkerhet och användarnöjdhet högt. Några av de verktyg och tjänster vi använder är Azure AD, Office 365, AWS, Azure, Endpoint Manager och Jamf Pro och de klientplattformar vi supporterar är Windows 10, Mac OS, Ubuntu Linux och iOS.

 

Vad vi erbjuder

Du kommer vara del av ett litet team och redan från början få mycket ansvar och en stor möjlighet att vara med och påverka. Vi jobbar lättrörligt med korta beslutsvägar och det är enkelt lära sig mera om, prova och implementera ny teknik som passar verksamheten. Utöver det är vi ett glatt gäng som gillar att hitta på kul saker tillsammans, precis som alla andra på Lime.

 

Vad du behöver kunna

För oss är det superviktigt att hitta Rätt Person och vi lägger lika mycket vikt vid din personlighet som vid dina tekniska färdigheter – vi vill alltså ha dig som är en trevlig prick och som gillar teknik i alla dess former (typ). Att vara nyfiken, noggrann och dela med sig av kunskap är också drag som vi tycker är bra. För att inte tala om att du gärna får ha…

· …erfarenhet av att hjälpa andra, antingen från tidigare jobb eller från relevant utbildning.

· …bra språkkunskaper så du kan göra dig förstådd på både engelska och svenska, i skrift och verbalt.

· …B-körkort.

 

Skicka in din ansökan HÄR bums om du tror att du skulle passa hos oss i den här spännande rollen. Vi rekryterar löpande, och anställer så snart vi hittat en match.

 

Tips från coachen: om du har några speciella talanger, hobbyprojekt eller intresseområden (tekniskt eller annat), skriv med det i ansökan! Vi gillar motivationsbrev som svarar på; – varför vill du jobba på Lime?, – varför vill du jobba som supporttekniker?, och vilka kunskaper och erfarenheter har förberett dig för tjänsten?